Hallo, ik ben
Jasper Van den Eijnde,
en dit is the story of my life

Over de jaren heen heb ik heel wat ervaringen kunnen opdoen zowel in online als offline communicatie. Wat ooit allemaal begonnen is als redacteur bij de schoolkrant, is kunnen uitgroeien tot mijn ondertussen zeer praktische aanpak van alles wat betreft communicatie, grafisch ontwerp en webontwikkeling.

Ik heb het geluk gehad de kansen te hebben gekregen om heel wat ervaring op te doen rond communicatie en bedrijfsstructuren. Zowel via enkele mini-ondernemingen (wat eigenlijk een door de school ondersteunde oefening is in het leiden van een bedrijf) maar ook dankzij vrijwilligerswerk in de communicatieploegen van enkele landelijke en regionale vzws.

Tijdens mijn hogere studies in Mechelen mocht ik als stage mijn allereerste volledig eigen CMS schrijven voor een groot multimediaal project van de hogeschool. Ik ben er zelfs een beetje trots op dat dit CMS toch 6 jaar gebruik (of misbruik?) door studenten heeft kunnen overleven.

Waar mijn hogere studies dan heel technisch van aard waren (dus meer gingen over het effectieve bouwen van websites en interactieve producten), was ik zelf meer geïnteresseerd in het design aspect, net omdat het mijn sterkste kant niet was, en ik daar in wilde groeien. Dus na het afstuderen ben ik onmiddellijk op zoek gegaan naar een eerder grafische job.

Zo ben ik op 1 september 2008 kunnen starten als 'new media designer' bij Crossmark, waar toen nog heel veel DTP gedaan werd. Met voldoende begeleiding heb ik daar alle kneepjes van het vak geleerd en mij echt kunnen ontpoppen tot de designer die ik nu ben. Bij crossmark spreek ik ook graag van een bijna symbiotische relatie. Zo heeft mijn technische kennis bijgedragen tot de groei van het bedrijf, waardoor ik nu als team leader een straf team kan leiden.

Na jaren ervaring opdoen, besloot ik ook mijn eigen weg te zoeken in bijberoep, om zo een brug te bouwen tussen het werk dat ik als vrijwilliger deed, en het werk dat ik in mijn vast beroep uitvoerde.

In december 2020 zorgde de covid-lockdowns ervoor dat ik mijn originele passie voor videocontent en content creation weer ontdekte. Ik startte met livestreamen samen met een vriendin, en al snel konden we een hele community uitbouwen. Bovendien is mijn naam ondertussen al bekend bij heel wat streamers, als een groot supporter van andere Twitch-streamers.

Met de 'content creation'-bug op zak en een soort drang om mensen samen te brengen rond een goed doel, heb ik de Warmste streamers opgestart. Drie jaar op rij heb ik honderden Vlaamse Content Creators samengebracht om geld in te zamelen voor de Warmste Week, en hebben we drie jaar lang gemiddeld 20K euro ingezameld voor het goede doel.

Crossmark
Team leader

Crossmark is een full service communicatiebureau. Grafische communicatie, B-to-B tijdschriften, beeldmanipulatie, websites, en advies zijn onze kernactiviteiten. Het hele team werkt nauw samen om elke boodschap om te zetten in duidelijke communicatie.


ComAid
Communicatievriend

Al meer dan vijftien jaar leeft Jasper voor communicatie, en nu ook als communicatievriend. Zo verlaagt hij de drempel voor starters, vzw's, social- en non-profits, zodat zij vanaf het begin kunnen rekenen op marktconforme, kwalitatieve ondersteuning voor een relatief lage kost.